Line up

Royal Dutch Scam

Royal Dutch Scam

Celebrating the music of Steely Dan


Reelin’ in the years... Do it again... Rikki don’t lose that number…

Hits uit de jaren ’70, de Flower Power tijd, van Steely Dan. Classic rock met jazz invloeden, prachtige melodieën en vaak absurde teksten. Van Donald Fagen en Walter Becker. Nu uitgevoerd door de beste Steely Dan tribute band die er is, The Royal Dutch Scam. Een 10-koppige band, onder leiding van zanger/saxofonist Lo van Gorp, staat garant voor een heerlijke rockavond!


Donna Summer

Donna’s Hot Stuff

Donna Summer tribute


Donna Summer herleeft met Donna’s Hot Stuff. En hoe! Tijdens een wervelende show komen alle hits van ‘The Queen Of Disco’ voorbij, zoals I Feel Love, McArthurs Park, Love To Love You Baby, On The Radio, Love Is In Control, Last Dance en meer.

Donna’s Hot Stuff is niet zomaar de zoveelste tribute.

Het is een unieke live belevenis met een grote groep topmusici met o.a. backings, danseressen, percussie en blazers zoals je tegenwoordig nog maar zelden ziet.

Als Donna Summer trekt onze Nederlandse Queen Of Soul, Irma Derby, met haar 13-koppige superband, alle registers open.


Elton John

Rocket Guy - Elton John tribute


Een flitsende tribute gebaseerd op de allergrootste hits van Sir Elton John, de onbetwiste Britse glamourkoning van de rockpiano, overtuigend neergezet door Rocket Guy met een geweldige band. Als succesvol en ervaren pianist-zanger kruipt Guy Harris in de rol van Elton John.Rocket Guy was tevens te zien als opvallende deelnemer in het derde seizoen van The Tribute - Battle of the Bands van SBS6.


Utrechts Jazz Orkest

Big Band Special: 

Laura Fygi, Franklin Brown en Derk de Kloet


Een van de oudste en beste bigbands van Nederland, het Utrechts Jazz Orkest, opent de avond in de Gooiland theaterzaal met 3 top solisten. Zangeres Laura Fygi is een fenomeen. Ze begon in de meidengroep Centerfold en heeft inmiddels in de hele wereld opgetreden. Muziek maken met een bigband is een van haar grote liefdes.

Franklin Brown is een echte ‘Power Singer’ en performer. Bekend van zijn deelname aan het Songfestival. Hij zingt American classics, jazz en soul. Derk de Kloet is een liefhebber van The American Songbook en zal zeker een aantal klassiekers laten horen.


Ruben Hoeke Band ft. 

Jan Akkerman

Een bijzondere Rhythm & Blues avond wordt het, dat is zeker. Gitarist Ruben Hoeke toert al meer dan 30 jaar over de wereld en is een van de beste Nederlandse gitaristen. Met zijn band, broer Eric achter de drums,  brengt hij een ode aan de blues. Denk hierbij aan BB King, John Mayall, Fleetwood Mac. Dat wordt een swingend feest van de herkenning. Zeker omdat ook Jan Akkerman meespeelt als gast. De legendarische gitarist, goed voor 30 solo albums en bekend van o.a. Focus. Hij heeft net een prachtig album uitgebracht ‘Close Beauty’. 


The Preacher Men


Supertrio The Preacher Men


Of ze nu een stemmige late night-ballad spelen of een opzwepend groove-stuk, supertrio The Preacher Men klinkt altijd bluesy en soulvol.

De hoofdrol is weggelegd voor de sfeervolle sax en de Eb blueshorn van bandleider Efraïm Trujillo. Rob Mostert bespeelt de pedalen van zijn B3-orgel met blote voeten, waarmee de muziek bij hem wel heel letterlijk uit zijn tenen komt. Drummer Chris Strik werd in Slagwerkkrant geprezen als ‘Nederlands beweeglijkste drummer.’

De band won niet voor niets in 2019 de Edison Jazz Publieksprijs! 


Marlon Pichel

Vanaf zijn 9e jaar is Marlon Pichel al op het podium te vinden. Met zijn krachtige soulvolle stem en begaafdheid achter de drums is hij een van dé talenten in de Nederlandse soul. Geïnspireerd door grootheden als Otis Redding en Wilson Pickett neemt hij ons mee naar de jaren 60 en 70. Met zijn geweldige band was hij afgelopen jaar dé verrassing van ons festival.


WAAN

Spannende jazz - WAAN


De bandnaam WAAN is even versluierend als de inhoud van hun muziek. Waan is een ingebeeld idee met meestal een negatieve lading. Hier is het de metafoor voor beklijvende en vooral alsmaar toenemende intrigerende muziek. Hun album Echo Echo werd genomineerd met 2 Edisons Jazz.


Montis, Goudsmit & Directie

Dé Souljazz sensatie van Nederland: Montis, Goudsmit & Directie. Vorig jaar nog op North Sea Jazz en in Paradiso. Het publiek wordt met aanstekelijke grooves opgezweept. Met humor en manische energie. Cyril is de drummer en motor, Frank bespeelt de hammond en Anton is de onnavolgbare gitaarvirtuoos. Een liveshow die zijn weerga niet kent! 


Susanne Alt - Royalty For Real

Saxofonist en componist Susanne Alt treedt al meer dan 25 jaar op en blijft zich nog aan het vernieuwen. Als saxofonist kenmerkt ze zich door haar soulvolle, diepe en funky sound. Haar nieuwe album Royalty For Real is hier een goed voorbeeld van en ze zal met haar band een aantal nummers hiervan spelen.


Soleil & the Soulkeys

De soul en gospel zangeres Soleil, met de indrukwekkende stem, nam deel aan The Voice. In de afgelopen jaren liet zij haar talenten al zien met vele Nederlandse topartiesten als Berget Lewis, Shirma Rouse en internationale artiesten zoals Gregory Porter en Mariah Carey.

Laat je meevoeren door Soleil haar warme stem op een reis langs een mix van Soul, Pop, R&B en Funk begeleid door haar 8-koppige formatie The Soulkeys.


Latinella

Pop & latin


Onder leiding van de Hilversumse toetsenist Jeroen van Helsdingen en zangeres K-Bee brengt Latinella iedereen in tropische sferen.

De band combineert popklassiekers met latin grooves en synthesisers. Herkenbaar en verrassend tegelijk. 


Lucas Bakker (15!)

Winnaar Pr. Christina Concours


Lucas Bakker (°2009), de jonge Gentenaar met Vlaams-Nederlandse roots, speelt alt-, tenor-, en sopraansaxofoon. Naast spelen componeert hijook eigen nummers. In 2023 behaalde hij de eerste prijs van het Prinses Christina Jazz Concours in de leeftijdscategorie 12-15-jarigen in het BIMHUIS van Amsterdam met o.a.Toots Toast, een eigen compositie als eerbetoon aan Toots Thielemans. Door zijn gepassioneerde manier van spelen en virtuoze improvisaties op zijn jonge leeftijd laat Lucas bij velen een diepe indruk na.


Alexine

Singer/songwriter Alexine, student aan Codarts Rotterdam, treedt op met haar 5-mans band. In haar relaxte stijl van zingen laat zij zich inspireren door alles wat in haar omgeving gebeurt. Een jong talent waar we de komende jaren nog veel van gaan horen.